Luni - Vineri 09.00- 17.00, Orange 0755 805 775,  |  Intrebari frecvente  |  Contacteaza-ne

Acces cont  |  Inregistrare  |  Istoric comenzi

  
Echipamente apicole de la A la Z
  
  
  
 Poze API LAIF VAR

 
 
Pin It


API LAIF VAR

Pret vechi: 10 RON Reducere 10%

Pret nou: 9 RON

Disponibil in stoc

Costurile de livrare nu sunt incluse

Api Life Var® este un produs al firmei italiene ChemicalsLife, marca inregistrata, special creat pentru combaterea parazitului Varroa.

Este prezentat sub forma unui plic ce contine 2 tablete evaporante a 11g fiecare. Un singur plic este folosit la tratarea unui stup de 2 ori prin introducerea tabletelor consecutiv in stup, la distanta de 7-10 zile una de alta in functie de temperatura.

SOLUTIA NATURALA

Acest produs este utilizat in peste 20 de tari in intreaga lume, pe toate continentele unde se practica apicultura, fiind certificat si in Romania de catre Agentia Nationala Sanitar Veterinara (aviz 110052 / 11.04.2011) si este admis pentru compensare prin Programul National Apicol

Este bazat pe un amestec de 4 ingrediente active (Timol, Ulei de Eucalipt, Mentol si Camfor) incarcat pe un mediu de suport inert

 Api Life Var® este o sulutie BIO folosita in tratamentul si profilaxia in lupta impotriva Varrozei albinelor (infectarea cu Varroa Distructor) precum si impotriva Acarapiozei, boala cauzata de parazitii traheali (capusa Acarapis Woodi sp.)

 Mod de funzionare: prin contact si prin “sufocarea” parazitilor care respira vaporii uleiurilor esentiale ce satureaza intregul volum al stupului avand drept rezultat detasarea si caderea parazitilor de pe corpul albinei.

 NU DEZVOLTA REZISTENTA LA MEDICAMENT

Folosirea produsului Api Life Var® nu duce la dezvoltarea unei resistente a parazitilor la produsul in sine, spre deosebire de alte produse ce au in compozitie produse de sinteza (Piretoide, produse organofosforice, amidon si altele) si care indica o eficacitate din ce in ce mai scazuta de-a lungul timpului.

 SIGURANTA IN FOLOSIRE

Toate componentele produsului Api Life Var® sunt absolut sigure pentru consumator, pentru albine si pentru toate produsele obtinute in stup.

 Toate componentele produsului Api Life Var® sunt incluse in Apendicele II al Regulamentului CE Nr. 2377/90 - Lista substantelor care nu au indicat nici un nivel maxim admis de reziduuri in alimente si deci nici pentru miere. Asadar folosirea Api Life Var® exclude aparitia oricaror probleme toxicologice a reziduurilor in miere or alte produse ale stupului.

 APICULTURA BIO

Datorita componentilor naturali si siguri, Api Life Var® este certificat far anici o limitare de catre Regulamentul Apiculturii Bio pentru lupta impotriva Varrozei (inregistrat 2092/91/EEC in 24.06.1991 precum si in modificarile succesive).

 PERIOADA DE FOLOSIRE

Perioada ideala de folosire variaza in functie de climat si in functie de fiecare tara. Oricum esrte recomandat ca produsul sa fie folosit in sezonul cald, imediat dupa extragerea mierii, cand s-au dat jos magaziile de pe stupi.

In general se foloseste la sfarsit de vara, (cea de a doua jumatate a lui August), dupa coborarea caturilor de pe stupi, aplicandu-se 3-4 tratamente succesive (in functie de gradul de infestare al foloniilor), la interval de 7-10 zile, in functie de temperatura externa, tratamentul fiind in general indeajuns pentru un intreg sezon.

Daca exista suspiciunea unei infestari puternince, se pot face tratamente si primavara timpuriu inainte de a se pune caturile peste cuiburi.  

Spectrul de temperatura externa, in care eficacitatea folosirii Api Life Var® este cel mai indicata, este +18oC…. +35oC, in afara acestui spectru evaporarea compusilor produsului fiind prea incetinita sau prea accelerata.

 SFATURI IN FOLOSIRE

  • Tratati toata stupina in acelasi timp
  • Prentru a preveni furtisagul, prin crearea familiilor puternice si evitati dezvoltarea unor familii in detrimentul altora. Nu tratati daca semnalati fenomenul de furtiva in curs in stupina.
  • Tratati prin introducerea produsului in stup fie dimineata devreme fie seara in apropierea apusului
  • Daca temperatura este ridicata (peste 30oC), obisnuiti albinele cu produsul mai intai prin introduce rea unei bucati de produs cu o zi inaintea tratamentului.
  • De preferat, mai ales in sezonul foarte cald, sa se faca tratamentul dupa extragerea mierii
  • A nu se depasi dozarea re comandata
  • A nu se folosi in acelasi timp in combinatie cu acaricide sau alte produse folosite in combaterea Varrozei

 EFICACITATE SI FIABILITATE

Experienta multianuala in folosirea Api Life Var®, precum si numeroase studii la nivel National si International au dovedit o eficineta ridicata aApi Life Var®, care arata o medie de cadere a parazitului Varroa de peste 90%

Luni - Vineri 09.00- 17.00, Orange 0755 805 775, - Comenzi telefonice
Luni- 09.00 - 17.00

 


Detalii produs


Categorie: Tratamente pt albine - BIO

Greutate produs: 0.1 kg.


  
  
  

Categorii

  

  

Aboneaza-te la newsletter

 
Vrei sa afli prin email despre reduceri si promotii? Aboneaza-te acum la newsletter si fii la curent cu tot ce e nou!