Luni - Vineri 09.00- 17.00, Orange 0755 805 775,  |  Intrebari frecvente  |  Contacteaza-ne

Acces cont  |  Inregistrare  |  Istoric comenzi

  
Echipamente apicole de la A la Z
  
  
  
 Poze APIGUARD GEL -TABLETA 50 GR

  • Poze APIGUARD GEL -TABLETA 50 GR
  • Poze APIGUARD GEL -TABLETA 50 GR
 
 
Pin It


APIGUARD GEL -TABLETA 50 GR

Pret vechi: 10 RON Reducere 10%

Pret nou: 9 RON

Disponibil in stoc

Costurile de livrare nu sunt incluse

Pretul afisat este pentru o Tableta de 50 g. O tableta se foloseste la un stup dezvoltat normal, daca este mai mare de 10 rame 1/1 se folosesc doua tablete.

Apiguard este o marcă comercială a VITA (Europe) Limited - UK.
Produs pentru Vita de Laleham Healthcare Ltd - Hampshire - UK.
Compoziţie: timol 12,5 g. Excipient q.s.p.: 1 tăviţă de 50 g.
Indicaţii: tratamentul varozei cauzate de Varroa destructor (Anderson & Trueman).


Contraindicaţii: necunoscute.
Efecte secundare nedorite: o uşoară agitaţie în colonie în primele zile după începerea tratamentului.
Apiguard este un produs veterinar.
Perioada de decontaminare a mierii: 0 zile.

 

Apiguard, un tratament pe bază de timol VITA(Europe) Limited (UK) a conceput, dezvoltat şi brevetat un tratament pe bază de timol, numit Apiguard.


Timolul este un compus natural care se găseşte în cimbru şi în anumite tipuri de miere, cum ar fi cea de tei. Eficacitatea timolului în combaterea acarianului varroa este deja bine cunoscută, cum de altfel este bine cunoscută şi influenţa sa pozitivă asupra sănătăţii şi igienei coloniei. Dezvoltarea gelului Apiguard a optimizat ifuzarea şi acţiunea timolului, făcând din acesta un tratament eficace.Apiguard, un gel cu eliberare lentă, controlată Apiguard este un gel cu eliberare lentă, special conceput şi brevetat, care conţine timol. Gelul acţionează ca un burete a cărui ochiuri se  icşorează sau se măresc în funcţie de variaţiile de temperatură. Când temperatura creşte, volatilitatea timolului creşte şi ea însă ochiurile buretelui se micşorează; eliberarea timolului este astfel în permanenţă controlată.

Apiguard are două moduri complementare de acţiune. În primul rând, vaporii de timol se împrăştie în colonie ca urmare a ventilării asigurate de aripile albinelor şi atacă acarienii varroa prin inhalaţie. În al doilea rând, albinele lucrătoare transportă şi difuzează gelul în colonie atunci când comunică fizic unele cu celelalte; în acest caz Apiguard distruge acarienii varroa prin contact.

Albinele suferă frecvent de diferite probleme, cum ar fi boli, diverşi paraziţi şi efectele stropirii culturilor cu pesticide. În ciuda tratamentelor regulate, acarianul Varroa destructor rămâne inamicul lor nr. 1. Recent, acest acarian a dezvoltat suşe rezistente la anumite ingrediente active anterior eficace. Pentru a rezolva această situaţie îngrijorătoare este necesară o nouă abordare: Apiguard este un tratament nou pe bază de ingrediente naturale care sunt eficace, benefice şi nu prezintă riscuri pentru coloniile de albine melifere. Este cea mai bună armă în lupta împotriva suşelor rezistente de acarieni. Apiguard constituie un partener alternant
natural pentru Apistan®.


Eficacitatea Apiguard-ului a fost dovedită de numeroase teste Rezultatele testelor efectuate la nivel mondial arată o eficacitate tipică de 90 - 93%. Multe autorităţi internaţionale au realizat teste clinice de succes. Teste practice au fost efectuate de numeroşi apicultori din diferite regiuni şi zone climatice, în ţări din cele mai diverse cum ar fi Mexic şi Finlanda. Concluziile lor au confirmat pe de o parte eficacitatea produsului, contribuind, pe de altă parte, la adaptarea şi stabilirea condiţiilor de folosire a tratamentului. Apiguard, un produs sigur sub raport alimentar. Timolul este deja prezent în multe alimente. Nu se înregistrează nici o modificare a gustului mierii provenite din stupi trataţi cu Apiguard în afara perioadelor de cules. Timolul are un rol pozitiv asupra igienei din stup. El acţionează ca acaricid, bactericid şi fungicid, încurajând curăţenia în stup. În consecinţă, prin menţinerea sănătăţii coloniei, Apiguard contribuie la prevenirea a numeroase probleme şi boli.

Apiguard a primit autorizaţie de comercializare de la autorităţile veterinare relevante din ţările europene şi din alte ţări ale lumii. Acest lucru oferă atât consumatorilor cât şi apicultorilor garanţiile şi securitatea asociate unui produs medicinal autorizat.
Acaricid: acţiune unică Apiguard: acţiune multiplă Varroa destructor

Dezvoltarea unor suşe rezistente de varroa ca urmare a folosirii Apiguard-ului este însă puţin probabilă. Timolul inhibează procesele biologice ale acarianului, având o acţiune multiplă asupra membranelor celulare şi sistemului nervos, spre deosebire de acaricide, care afectează numai o anumită porţiune a sistemului nervos. Din acest motiv, apariţia rezistenţei la timol este mult mai puţin probabilă. Un tratament eficace şi sigur pentru combaterea varozei
Produs permis în agricultura ecologică conform Regulamentului CEE nr. 2092/91 modificat pe 24 iunie 1991.

Prezentare Apiguard
Cum se foloseşte? Când se foloseşte?
1. Desfaceţi tăviţa cu Apiguard.

2. Puneţi tăviţa în partea de sus a ramelor cu puiet.

3. Înlocuiţi tăviţa după două săptămâni. Vara, cât mai curând după recoltare, când temperatura medie din timpul zilei depăşeşte +15°C. Vremea mai caldă face albinele mai active, acestea difuzând Apiguard-ul în colonie. Dacă coloniile necesită hrană, începeţi tratamentul cu câteva zile mai repede pentru ca albinele să aibă timp prima dată să difuzeze Apiguard-ul.®


4. Tratamentul durează circa 4 - 6 săptămâni.

• Verificaţi ca albinele lucrătoare să aibă acces la tăviţă. În unii stupi trebuie asigurat un spaţiu deasupra tăviţei cu ajutorul
unui cat, a unui capac de stup răsturnat sau hrănitor, sau cu ajutorul unui magazin gol.
• Lăsaţi tăviţele în stup până când gelul dispare în întregime.
• Controlaţi colonia pentru a observa eventualele modificări; uneori este necesar un tratament în afara sezonului.
• După începerea tratamentului, colonia poate fi uneori afectată de o agitaţie temporară, care este inofensivă.
• Pe durata tratamentului, mirosul caracteristic de timol este uneori perceptibil.
Valabilitate: 36 luni

Site producator: http://www.vita-europe.com/products/apiguard/

Luni - Vineri 09.00- 17.00, Orange 0755 805 775, - Comenzi telefonice
Luni- 09.00 - 17.00

 


Detalii produs


Categorie: Tratamente pt albine - BIO

Greutate produs: 0.1 kg.


  
  
  

Categorii

  

  

Aboneaza-te la newsletter

 
Vrei sa afli prin email despre reduceri si promotii? Aboneaza-te acum la newsletter si fii la curent cu tot ce e nou!