Luni - Vineri 09.00- 17.00, Orange 0755 805 775,  |  Intrebari frecvente  |  Contacteaza-ne

Acces cont  |  Inregistrare  |  Istoric comenzi

  
Echipamente apicole de la A la Z
  
  
  
 Poze BEE PRO sac 22,68 kg

 
 
Pin It


BEE PRO sac 22,68 kg

Pret vechi: 469 RON Reducere 15%

Pret nou: 400 RON

Disponibil in stoc

Costurile de livrare nu sunt incluse

Bee-Pro® - hrana uscata proteica - contine cei mai buni nutrienti disponibili pentru productia hranei larvelor albinelor. 


Produs si ambalat de Mann Lake CA - ambalaj: sac de 22.68 kg (50 lbs)

Bee-Pro este un produs al firmei Mann-Lake, fiind un complex proteic uscat, bogat in aminoacizi, dezvoltat special pentru hrana albinelor. 

Aminoacizii sunt legaturile care unesc proteinele. Diferite surse de hrana, contin diferite tipuri de aminoacizi cu diferite continuturi ale acestora si din acest motiv in orice hranire proteica se va tine cont ca amestecurile proteice, de substituenti de polen,  sa fie cat mai variate, din surse cat mai complexe. Astfel, se obtine un un echilibru de aminoacizi, acest lucru fiind un aspect important in utilizarea corecta a amestecurilor proteice. 

Calitatea proteinelor este determinata de nivelul de aminoacizi. O lipsa a unui singur aminoacid intr-un mix proteic face ca folosirea folosirea proteinelor disponibile sa se faca intr-un mod deficitar. De exemplu: albinele au nevoie de 4% Iso-leucine (un aminoacid). Daca in mixul proteic, cantitatea disponibila de Iso-leucine este mai mica cu 1 procent (3%), albinele vor putea utilza si procesa doar 75% din proteina disponibila.  Se poate astfel vedea faptul ca un echilibru de aminoacizi poate influenta hranirea proteica a albinelor, nu numai cantiatea totala de proteina pusa la dispozita acestora. 

Bee-Pro, prin formula sa, este un produs care a fost dezvoltat special pentru hranirea albinelor cu un continut ridicat proteic si cu un echilibru de aminoacizi pentru folosirea completa a acestor proteine. 

Bee-Pro se poate folosi in forma uscata, data in hranitoare externe, plasate in stupina, se poate amesteca in sirop sau se poate incorpora in turte proteice.  

Bee-Pro:

 • este lipsit de contaminanti, ca pesticide sau reziduuri chimice, ce pot aparea in polenul natural adunat de albine (ex. polenul de Rapita sau Floarea Soarelui), polen ce prin calitatea lui afecteaza calitatea si cantitatea de puiet. Deasemenea, folosirea Bee-Pro in turtele proteice, in defavoarea polenului,  previne raspandirea unor boli specifice,  cum ar fi Ascospheroza (boala puietului varos)
 • se poate folosi pe hranirea sustinuta a coloniilor la sfarsitul iernii sau primavara devreme pentru a le pregati in vederea fructificarii culesurilor timpurii. 
 • folosirea Bee-Pro mentine o cantitate ridicata si sustinuta de puiet de buna calitate, inainte si dupa culesurile principale.
 • Ofera albinelor cei mai buni nutrienti disponibili pentru producerea hranei puietului larval
 • Inlocuitoir de polen cu o inalta concentratie proteica ce furnizeaza lipidele si vitaminele grupului B necesare producerii hranei puietului larva
 • Formula BEE-PRO a fost special dezvoltata pentru stupinile comerciale in care se foloseste drept hranire siropul ca sursa energetica in hrana albinelor.


Este bine sa ne asiguram ca toate familiile de albine primesc hrana adecvata. Bee-Pro se poate da albinelor atat sub forma de turte proteice cat si in hranire uscata sau combinatie de amandoua. 

Reteta recomandata pentru turte: 

 • 19 lit sirop 3:1 (sirop invertit)
 • 11.4 kg BEE-PRO (jumatate de sac)
 • 11.4 kg zahar pudra

Se amesteca intreaga cantitate pentru a se obtine un amestec omogen si destul de inchegat, ca o coca tare. Peentru a se controla consistenta se mai adauga in moduri egale zahar pudra / Bee-Pro. 

Se pune in pungi de plastic sau, mai bine, din hartie, portii de cat 0.5 kg si se administreaza albinelor, nucleilor sau roinitelor, deasupra pe rame. 


BEE-PRO Analize:

 • Continut minim de proteina cruda: 48,50 %
 • Grasimi - nu mai putin de: 3.8%
 • Continut de cenusi: 7%
 • Umiditate: 10%


Stocare: BEE-PRO este hygroscopic, astfel incat se recomanda stocarea intr-un loc uscat, la temperatura potrivita

 • Description in english

Amino acids are the building blocks of protein. Different protein sources contain different amino acid levels; it's for this reason that a mixture of protein sources should be included in a pollen substitute. A correct amino acid balance is the key to efficient utilization of protein.

Protein quality is determined by its level of essential amino acids. A shortage of any one essential amino acid makes overall protein utilization by the bee less efficient. For example, the bees require 4% Iso-leucine. If the current feed you are using only has 3% Iso-leucine, your bees can only utilize 75% of the available protein.

 • Can be fed in dry form in a feeder box placed in the yard or made into patties by mixing with high fructose corn syrup or sugar syrup and placed in the hive.
 • Free of all contaminants. Natural pollens may contain pesticide residue and disease carrying bacteria (foulbrood).
 • Can be used for building colonies in late winter or early spring, to prepare for pollination and to maintain or increase brood production prior to and after honey flow.
 • Gives your bees the best nutrients available for the production of larval food.
 • High protein pollen substitute which supplies the lipids, minerals, and B-complex vitamins honey bees need to produce larval food.
 • Specially formulated for the commercial beekeeper who is feeding syrup as the source of carbohydrates in the bee's diet.

Luni - Vineri 09.00- 17.00, Orange 0755 805 775, - Comenzi telefonice
Luni- 09.00 - 17.00

 


Detalii produs


Categorie: Biostimulatori si vitamine

Greutate produs: 23 kg.Produse similare


Bee-Pro ® - hrana uscata proteica - contine cei mai buni nutrienti disponibili pentru productia hranei larvelor albinelor. Produs si ambalat de Mann Lake CA - ambalaj: sac de 22.68 kg (50...
18 RON
22 RON
ÎNLOCUITOR NATURAL DE POLEN PENTRU ALBINE (produs in Canada) Nu influenţează calitatea mierii! Depozitare: în loc rece, uscat Termen de valabilitate: 3 ani Perioadele de ali...
420 RON
ÎNLOCUITOR NATURAL DE POLEN PENTRU ALBINE (produs in Canada) Elemente nutritive - Proteine 36, 4% - Grăsimi 3, 9% - C...
215 RON
  
  
  

Categorii

  

  

Aboneaza-te la newsletter

 
Vrei sa afli prin email despre reduceri si promotii? Aboneaza-te acum la newsletter si fii la curent cu tot ce e nou!