Luni - Vineri 09.00- 17.00, Orange 0755 805 775,  |  Intrebari frecvente  |  Contacteaza-ne

Acces cont  |  Inregistrare  |  Istoric comenzi

  
Echipamente apicole de la A la Z
  
  
  
 Poze Varachet Forte -nota de comanda(reteta) este inclusa in pretul afisat

 
 
Pin It


Varachet Forte -nota de comanda(reteta) este inclusa in pretul afisat

Pret vechi: 50 RON Reducere 10%

Pret nou: 45 RON

Disponibil in stoc

Costurile de livrare nu sunt incluse

In conformitate cu legislatia in vigoare, pentru eliberarea produselor medicinale de uz veterinar-apicol (Taktic, Varachet Forte, Varatraz, Scabatox, Mavrirol, Protofil, Varostop) este necesara o copie dupa inregistrarea sanitar-veterinara a stupinei si o nota de comanda semnata de un medic veterinar. 

Compoziţie: Amitraz, Taufluvalinat 

Acţiune: În noua sa formulă, bazată pe combinaţia celor două substanţe acaricide, VARACHET-FORTE acţionează asupra parazilor prin contact şi inhalare, blocându-le funcţiile enzimatice şi nervoase. Combinaţia celor două substanţe active din noua formulă, previne instalarea rezistenţei la tratament a acarienilor pentru o perioadă mai îndelungată. Moartea acarienilor liberi de pe albine se produce în câteva zeci de minute până la 3-4 zile în funcţie de cantitatea de substanţă activă acumulată în corpul acestora. Pentru a obţine o eficienţă sporită a tratamentului se recomandă închiderea etanşă a stupului fapt ce împiedică pierderea substanţelor active volatile. 
Mod de aministrare: VARACHET-FORTE se aplică prin fumigaţii, prin urdiniş la toate familiile de albine din stupină. Banda de carton fumigenă se va plia longitudinal pentru a asigura circulaţia aerului şi deci arderea completă a benzii. Medicamentul - sub formă lichidă - se ia cu o pipetă cu care se picură pe banda de carton, la distanţă între picături. Se recomandă ca benzile să fie aprinse la ambele capete. Imediat după introducerea benzii aprinse (fără flacără), urdinişul se închide timp de 15-20 minute. Atragem atenţia că temperatura dezvoltată în timpul arderii benzii de carton poate ajunge la 300 - 400ºC. Tratamentul se face cu grijă deosebită aşezând benzile fumigene pe plase de sârmă sau bucăţi de tablă pentru a evita aprinderea (incendierea) stupului sau a pavilionului. Datorită faptului că se lucrează cu foc, apicultorii posesori de pavilioane trebuie să dispună în timpul tratamentului de mijloace de stingere a incendiilor. Potenţialele incendii nu pot apărea decât din greşeala exclusivă a apicultorului. Posesorii de pavilioane mobile sau staţionare nu vor intra în acestea decât după o atentă aerisire a acestora. După tratament, apicultorul nu va dormi în pavilion, cel puţin 48 de ore. 
Dozarea numărului de picături: 
- 2 picături pentru un corp de stup multietajat 
- 3 picături pentru un corp de stup Dadant 
- 5 picături pentru un corp de stup orizontal de 20 de rame.
Numărul de picături recomandate se raportează la spaţiul ocupat de familia de albine. 
In cazul în care, după ultimele 2 administrări, familiile au fost deja restrânse pentru iernat sau diafragmate cu diafragma total despărţitoare, atunci cantitatea de VARACHET-¬FORTE se reportează la noul spaţiu ocupat de familia de albine. De ex. 
- 1 picătură pentru 1/2 corp multietajat, 
- 2 picături pentru 2/3 corp Dadant 
- 3 picături pentru 1/2 de corp orizontal de 20 rame.
Când într-un stup orizontal există 2 familii, fiecăreia i se va administra câte 3 picături de VARACHET-FORTE. 
Tratamentele se vor aplica numai când temperatura exterioară este de peste 12º C şi albinele nu sunt strânse în ghem. Tratamentele se aplică când majoritatea albinelor se află în stup (dimineaţa sau în amurg). 
Număr de tratamente: VARACHET-FORTE poate fi aplicat în cursul întregului sezon activ. Totuşi, cea mai bună perioadă, când se obţine cea mai înaltă eficacitate este cea de toamnă când nu mai există puiet căpăcit. Primul tratament se face primăvara când albinele au început activitatea normală şi va fi repetat după 7-10 zile. Se mai recomandă un tratament în luna august, după ultima extracţie de miere. 
În funcţie de zona geografică şi condiţiile climatice, la începutul toamnei (septembrie şi octombrie) se recomandă aplicarea a 2 tratamente succesive la interval de 7-10 zile. 
A doua administrare se face obligatoriu în absenţa puietului căpăcit. Prezenţa puietului căpăcit, păstrează acarienii Varroa destructor, care rezistă peste iarnă reprodu¬cându-se în primăvară odată cu eclozionarea primei generaţii de albine. Aceasta este una din modalităţile prin care boala se perpetuează, în ciuda oricăror metode de tratament aplicate. Mărirea numărului de picături poate conduce la intoxicarea albinelor şi nu este de neglijat nici potenţiala contaminare a anumitor produse ale stupului. 
Dacă în lichid se formează cristale, medicamentul NU va mai fi folosit, deoarece concentraţia acestuia este crescută. Schimbarea culorii lichidului de la portocaliu la roşu nu afectează acţiunea produsului. 
Conservare şi depozitare:
Medicamentul se va păstra numai în ambalajul original închis etanş; Dacă accidental, eticheta se dezlipeşte de pe flacon, aceasta a va fi imediat lipită la loc. VARACHET-FORTE nu va fi niciodată păstrat în locuinţă. El va fi depozitat numai împreună cu echipamentul şi materialele apicole, ferit de lumină, într-un loc uscat şi răcoros, departe de surse deschise de foc sau surse de încălzire. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.
Accesul la utilizarea medicamentului este permis numai apicultorului sau personalului sanitar-veterinar calificat. 
VARACHET-FORTE se va folosi numai pentru tratamentul la albine pentru combaterea acarianului Varroa destructor! 


Prezentare - Flacon din sticlă brună conţinând 6,5 ml solutie, 60 benzi hârtie fumigenă, pipetă picurător, prospect cu instrucţiuni de întrebuinţare. 
Valabilitate: 1 an de la data fabricatiei. 
Informatii suplimentare se pot gasi pe prospectul produsului.

In conformitate cu legislatia in vigoare, pentru eliberarea produselor medicinale de uz veterinar-apicol (Taktic, Varachet Forte, Varatraz, Scabatox, Mavrirol, Protofil, Varostop) este necesara o copie dupa inregistrarea sanitar-veterinara a stupinei si o nota de comanda semnata de un medic veterinar. Daca nu dispuneti de o nota de comanda, acesta poate fi eliberata de medicul veterinar al depozitului nostru farmaceutic contra sumei de 10 lei. Suma de 10 lei va fi adaugata la costul de transport al coletului. Nota de comanda este necesara de fiecare data cand comandati medicamente de uz veterinar-apicol, indiferent de cantitatea comanda-din acest motiv recomandam achitizia medicamentelor prin comasarea pe 1-2 note de comanda anuale.

Luni - Vineri 09.00- 17.00, Orange 0755 805 775, - Comenzi telefonice
Luni- 09.00 - 17.00

 


Detalii produs


Categorie: Tratamente pentru albine

Greutate produs: 0.2 kg.


Comentarii


  • Kelemen Jeno / de mai mult de 1 an ArataAscunde

    Politica conform caruia "' Pentru eliberarea produselor medicinale de uz veterinar-apicol (Taktic, Varachet Forte, Varatraz, Scabatox, Mavrirol, Protofil) este necesara o copie dupa inregistrarea sanitar-veterinara a stupinei si o nota de comanda semnata de un medic veterinar. Daca nu dispuneti de o nota de comanda, acesta poate fi eliberata de medicul veterinar al firmei noastre contra sumei de 10 lei. "" ete una foarte paguboasa !. In afara stupinelor autorizate, exista o sumedenie de stupine a apicultorilor hobisti care detin pana la 74 familii de albine care in conditiile pe care le impuneti nu pot achizitioana produse medicamentoase de la dumneavoastra astfel sunt nevoiti sa achizitioneze de la altii produse bulgaresti si unguresti in conditii mai avantajoase contribuind astfel la dezvoltarea economica si de cercetare ale acestor tari in dauna celei autohtone.

  • / de mai mult de 1 an ArataAscunde

    Va inteleg punctul de vedere si "durerea"si va dau dreptate. Din pacate legislatia nu o putem influenta noi si trebuie sa ne conformam. Am facut mari eforturi sa ma autorizez ca depozit farmaceutic veterinar tocmai din dorinta de a veni in sprijinul clientilor mei iar daca nu respectam legislatia vom pierde autorizatia de comercializare medicamente. Pentru cei care nu au stupina autorizata, avem un coleg care are o farmacie veterinara si poate sa elibereze aceste produse fara aceea inregistrare sanitar veterinara de la DSV. Doar ca isi adauga un adaos comercial, de exemplu protofilul care la noi este 38 lei la el devine 45 lei iar varachetul de la 42 lei ajunge 50 lei. Cu stima, Oprea Valentin-Administrator Prisaca Dobrogea


Produse similare


In conformitate cu legislatia in vigoare, pentru eliberarea produselor medicinale de uz veterinar-apicol (Taktic, Varachet Forte, Varatraz, Scabatox, Mavrirol, Protofil, Varostop, etc) este necesara o...
40 RON
45 RON
In conformitate cu legislatia in vigoare, pentru eliberarea produselor medicinale de uz veterinar-apicol (Taktic, Varachet Forte, Varatraz, Scabatox, Mavrirol, Protofil, Varostop, etc) este necesara...
25 RON
In conformitate cu legislatia in vigoare, pentru eliberarea produselor medicinale de uz veterinar-apicol (Taktic, Varachet Forte, Varatraz, Scabatox, Mavrirol, Protofil, Varosto, etcp) este necesara...
30 RON
35 RON
In conformitate cu legislatia in vigoare, pentru eliberarea produselor medicinale de uz veterinar-apicol (Taktic, Varachet Forte, Varatraz, Scabatox, Mavrirol, Protofil, Varostop) este necesara o...
40 RON
45 RON
  
  
  

Categorii

  

  

Aboneaza-te la newsletter

 
Vrei sa afli prin email despre reduceri si promotii? Aboneaza-te acum la newsletter si fii la curent cu tot ce e nou!