Luni - Vineri 09.00- 17.00, Orange 0755 805 775,  |  Intrebari frecvente  |  Contacteaza-ne

Acces cont  |  Inregistrare  |  Istoric comenzi

  
Echipamente apicole de la A la Z
  
  
  
 Poze Varatraz 10 ml - nota de comanda(reteta) este inclusa in pretul afisat

 
 
Pin It


Varatraz 10 ml - nota de comanda(reteta) este inclusa in pretul afisat

Pret vechi: 35 RON Reducere 14%

Pret nou: 30 RON

Disponibil in stoc

Costurile de livrare nu sunt incluse

In conformitate cu legislatia in vigoare, pentru eliberarea produselor medicinale de uz veterinar-apicol (Taktic, Varachet Forte, Varatraz, Scabatox, Mavrirol, Protofil, Varosto, etcp) este necesara o copie dupa inregistrarea sanitar-veterinara a stupinei si o nota de comanda semnata de un medic veterinar.

Descriere

150 mg / ml – soluţie antiparazitară pentru albine

 

Compozitie

100 ml soluţie antiparazitară conţin:

Amitraz .......................................................... 15 mg

Excipienţi (Alchilbenzensulfonat, Trietanolamină,

Polisorbat 80, Alcool izopropilic, Xilen), q.s.ad... 100 mg

 

Actiune

Amitrazul este o substanţă acaricidă care acţionează prin contact şi prin inhalaţie, reuşind să omoare paraziţii liberi de pe corpul albinelor prin blocarea funcţiilor enzimatice şi nervoase ale acestora. Paraziţii vor muri în maximum 3-4 zile, funcţie de cantitatea de substanţă activă acumulată.

Amitrazul este absorbit rapid după administrare orală şi eliminat din majoritatea ţesuturilor în câteva zile. Este rapid metabolizat şi excretat în special prin urină. Metabolizarea amitrazului este similară calitativ la şoareci, şobolani, pisică, câine, vacă şi om, începând prin hidroliza în N-N'-metil formamidina şi 2,4- dimetil foramilida. Produsul final este acidul 4-amino3-metilbenzoic care este rapid conjugat şi excretat. Amitrazul este slab absorbit pe cale dermică.

 

Indicatii

VARATRAZ se recomandă în tratamentul varroozei la albine. Se utilizează sub formă de fumigaţii, prin urdiniş, la toţi stupii, pe toată durata sezonului activ. Tratamentul cel mai eficient este cel de toamnă, când nu mai există puiet căpăcit, sau este îndepărtat. Primul tratament se va face primăvară şi se va repeta la 10 zile. Următorul tratament se va efectua după extragerea mierii de salcâm şi apoi după extragerea mierii de tei. Un alt tratament se va face în luna august, după recoltarea mierii de la floarea soarelui. Toamna se vor face 3 tratamente la interval de 7 – 10 zile. Pentru a nu se perpetua varooza în stupine este foarte important ca, cel puţin ultimul tratament de toamnă să se execute în absenţa puietului căpăcit.

Tratamentele se vor aplica numai când temperatura exterioară este de peste 12°C, (intervalul de temperatură recomandată pentru administrare 14 – 18°C) albinele nu sunt strânse în ghem. Tratamentele se aplică când majoritatea albinelor se află în stup (dimineaţă sau în amurg).

 

Mod de folosire

Produsul - sub formă lichidă - se ia cu o pipetă cu care se picură pe banda de carton, la distanţă egală între picături, astfel:

-  stup multietajat5,5 – 6 mg s.a./un corp de stup

                                2 picături produs /un corp de stup;

-  stup Dadant:  8,5 – 9 mg s.a./ un corp de stup

                               3 picături / un corp de stup;

- stup orizontal: 14,25 – 15 mg s.a./ un corp de stup

                             5 picături / un corp de stup

Dacă familiile au fost restrânse pentru iernat şi diafragmate, cu diafragmă total despărţitoare, atunci cantitatea de VARATRAZ folosită va fi:

-  stup multietajat2,5 – 3 mg s.a./ o jumătate de stup;

                               1 picătură produs / o jumătate de stup;

-  stup Dadant :  5,5 – 6 mg s.a./ două treimi de stup

                              2 picături / două treimi de stup;

- stup orizontal : 8,5 – 9 mg s.a./ o jumătate de corp de stup

                             3 picături / o jumătate de corp de stup

Dacă într-un stup orizontal există două familii, fiecăreia i se vor administra câte 3 picături de VARATRAZ. Pentru o ardere completă a cartonului, acesta va fi îndoit pe lungime sau pliat armonică. Cartonul se va aprinde la ambele capete, se va introduce (fără flacără) în stup prin urdiniş care imediat se va închide pentru un timp de maxim 15 minute.

 

Contraindicatii si precautii

VARATRAZ nu se va administra decât pentru tratamentul varoozei la albine. Nu administrează cu alte antiparazitare. Nu se va mări numărul de picături de VARATRAZ faţă de dozele prescrise deoarece poate avea loc o intoxicare în diferite grade a albinelor.

Depaşirea dozelor, a timpului de inchidere a urdinişului ca şi nerespectarea temperaturii ambientale, pot duce la apariţia de reacţii adverse.

 

Timp de asteptare

Miere – Zero zile.

 

Conditii de pastrare

A se păstra în ambalajul original, bine închis, în locuri special amenajate, uscate, la o temperatură mai mare de 15°C, ferit de surse de foc deschis, protejat de lumina directă.

 

Ambalaj

Flacoane din sticlă brună prevăzute cu dop de siguranţă şi pipetă, a câte 10 ml soluţie antiparazitară. Fiecare flacon este ambalat individual într-o cutie de carton împreună cu 50 de benzi de carton fumigen şi un prospect cu instrucţiuni de utilizare.

Luni - Vineri 09.00- 17.00, Orange 0755 805 775, - Comenzi telefonice
Luni- 09.00 - 17.00

 


Detalii produs


Categorie: Tratamente pentru albine

Greutate produs: 0.3 kg.Produse similare


In conformitate cu legislatia in vigoare, pentru eliberarea produselor medicinale de uz veterinar-apicol (Taktic, Varachet Forte, Varatraz, Scabatox, Mavrirol, Protofil, Varostop) este necesara o...
45 RON
50 RON
In conformitate cu legislatia in vigoare, pentru eliberarea produselor medicinale de uz veterinar-apicol (Taktic, Varachet Forte, Varatraz, Scabatox, Mavrirol, Protofil, Varostop, etc) este necesara o...
40 RON
45 RON
In conformitate cu legislatia in vigoare, pentru eliberarea produselor medicinale de uz veterinar-apicol (Taktic, Varachet Forte, Varatraz, Scabatox, Mavrirol, Protofil, Varostop, etc) este necesara...
25 RON
In conformitate cu legislatia in vigoare, pentru eliberarea produselor medicinale de uz veterinar-apicol (Taktic, Varachet Forte, Varatraz, Scabatox, Mavrirol, Protofil, Varostop) este necesara o...
40 RON
45 RON
  
  
  

Categorii

  

  

Aboneaza-te la newsletter

 
Vrei sa afli prin email despre reduceri si promotii? Aboneaza-te acum la newsletter si fii la curent cu tot ce e nou!